Säkerhetsanalytiker till Riksbanken i Stockholm

Plats
Stockholm (Kommun)
Annonserat
den 23 december 2021
Stängs
den 17 januari 2022
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

 

Brinner du för IT- och cybersäkerhet och vill arbeta med spännande uppgifter i en miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus? Som Säkerhetsanalytiker kommer du att identifiera hot och avvikelser och bidra till förstärkning av Riksbankens IT- och cybersäkerhet. Riksbankens IT-miljö innehåller flera samhällskritiska system och vi ställer höga krav på dig som vill jobba med oss men vi erbjuder samtidigt möjlighet att arbeta, växa och utvecklas i en omgivning som få kan matcha!

VI ERBJUDER DIG
För Riksbanken är IT- och cybersäkerhet ett mycket viktigt område. IT är verksamhetens strategiska partner och har höga ambitioner att ligga i framkant med kompetens, IT-stöd och cybersäkerhet. Förutom eget arbete som säkerhetsanalytiker kommer du att vara en länk mellan vår externa leverantör för säkerhetsövervakning och Riksbanken där du, utöver din tekniska kompetens, bidrar med verksamhetsspecifik kunskap om Riksbanken.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS
Du arbetar inom Riksbankens Security Operations Center (SOC) och bidrar genom att säkerhetsgranska applikationer samt analysera sårbarheter, larm och loggar i syfte att identifiera hot, avvikelser och förbättringsmöjligheter. Du kommer bland annat att arbeta med:

  • operativ analys av sårbarheter, larm och loggar
  • dokumentera och prioritera förbättringsförslag
  • delta i/leda workshops för framtagande av "use-cases" för förbättrad upptäcksförmåga
  • ta fram och dokumentera rutiner och processer
  • säkerhetsgranskning av applikationer
  • omvärldsbevaka inom området vilket även kan innebära deltagande i vissa internationella forum

I din roll bidrar du också till att stärka verksamhetens medvetenhet om IT-säkerhetsrisker.

DITT TEAM
Riksbankens IT-verksamhet leds av en IT-chef och består av fyra enheter som leds av varsin enhetschef. Du tillhör Enheten för arkitektur, IT-säkerhet och e-krona där du kommer arbeta nära och i samarbete med IT-säkerhetsansvarig, IT-säkerhetsarkitekter, systemansvariga, IT-arkitekter, Riksbankens riskenhet och Riksbankens leverantörer.

MER OM DIG
Du har universitets- eller högskoleutbildning inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande kunskaper du fått genom arbete. Du har flera års praktisk erfarenhet av IT-säkerhetsarbete och har arbetat i ett SOC, eller på annat sätt skaffat dig erfarenhet och kunskap av Security Information and Event Management (SIEM) och säkerhetsanalys. Du har en god kunskap om hur loggning och logginsamling sker inom t.ex. infrastruktur, applikationer och operativsystem. Arbete inom drift och förvaltning samt kompetens inom IT-infrastruktur, nätverk och operativsystem (UNIX och Windows) är meriterande. Vi ser gärna att du har någon certifiering inom informationssäkerhetsområdet, exempelvis CISSP eller motsvarande.

Som person har du ett genuint intresse för IT-säkerhetsfrågor. Du har en mycket god analytisk förmåga, arbetar strukturerat och är självgående. Du kommer att spendera mycket tid att analysera sårbarheter, larm och loggar för att identifiera hot och avvikelser vilket ställer krav på att du har uthållighet och gillar att gå ned på djupet i tekniska detaljer. Du är initiativtagande samt mål- och resultatinriktad. Du har också en god kommunikativ förmåga, kommunicerar och skriver flytande på både svenska och engelska.

MER OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande registerkontroll och särskild personutredning kommer att göras på slutkandidaten. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövningssamtal för säkerhetsklassade tjänster.

ATT JOBBA PÅ RIKSBANKEN
Riksbanken ser till att pengarna behåller sitt värde över tid och att betalningar kan ske säkert och effektivt. Vi ger också ut Sveriges sedlar och mynt. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för en stark och säker ekonomi. Här får du utmaning och utveckling varje dag i en händelserik miljö. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling.

Huvudkontoret är beläget på Brunkebergstorg mitt i centrala Stockholm. Som anställd på Riksbanken tar du del av bra förmåner som bland annat generösa semestervillkor, möjlighet till ledarledda träningspass och gym, subventionerad lunch i personalmatsalen, friskvårdsbidrag och subventionerad massage. Läs mer om våra förmåner här. Följ oss även på linkedinfacebook och twitter för att se våra senaste uppdateringar.

Läs mer om hur det är att arbeta på Riksbanken här.

INTRESSERAD?
Vi vill ha din ansökan med CV inklusive relevanta betyg senast den 17 januari. Vi vill att du i denna rekrytering besvarar ett antal urvalsfrågor. På så vis kan du enkelt söka tjänsten och vi ges möjligheten att utvärdera våra kandidater på lika villkor.

Logiska tester och arbetsprov kan komma att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi genomför också bakgrundskontroller på slutkandidaterna, vilket innebär att du lämnar in examensbevis eller annat dokument som styrker din utbildning och vi kontrollerar att dessa stämmer. Du kan välja att ladda upp relevanta dokument redan vid ansökningstillfället eller så inlämnar du dessa längre fram i processen om det blir aktuellt. Du kan läsa mer om hur det fungerar när du söker jobb på Riksbanken här. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Vi återkopplar till dig via mail och ber dig att noga se över både inkorg och skräppost så du inte missar något. Du får också gärna kontakta oss med vändande mail om du upptäcker att utskicken inte hamnar rätt.

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

 

Kontaktpersoner

Siniša Cicović

Enhetschef

08-787 03 21

 

Liknande jobb

Liknande jobb