IT-chef till Hässleholms Miljö

Rekryterare
Experis
Plats
Hässleholm
Annonserat
den 23 december 2021
Stängs
den 19 februari 2022
Ref:
ff572c24-d38b-4060-b0a3-a5f5a0e79246
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Är du en värderingsdriven IT-ledare som brinner för att bygga upp moderna IT-processer? Älskar du teknisk utveckling och att utveckla andra? På Hässleholm Miljö AB bygger vi ut vår IT-funktion för framtiden, och söker nu Dig som vill leda och utveckla den som vår nya IT-chef!

Om tjänsten

Rollen som HMAB:s IT-chef är en ny tjänst, som vi nu tillsätter för att utöka vår verksamhet och utveckla vår IT-funktion, och för att komplettera med viktig, strategisk IT-kompetens i bolaget. Som IT-chef får du det övergripande ansvaret för IT-funktionens arbete, som idag består av en systemutvecklare och en digitaliseringsansvarig. I rollen får du fullt verksamhetsansvar, vilket innebär ansvar för såväl vår dagliga drift som får utveckling av våra IT-processer. Därtill driver du vårt digitaliseringsarbete i linje med den fastslagna bolagsstrategin och ansvarar för IT-leverantörsprojekt.

Då vår verksamhet inom energi, avfall och VA ställer höga krav på IT-säkerhet, blir detta ett viktigt område för dig att utveckla och driva frågor inom. Du ser över kraven på dokumentation och kontroll, och förankrar beslut i organisation, för god efterlevnad.

Den IT-miljö du kommer att arbeta med och driva utveckling av är till största delen Windows-baserad. Eftersom vi är en kommunalt ägd koncern, har vi valt att lägga större delen av vår IT-drift hos Hässleholms Kommuns IT-avdelning, varför den blir en viktig samarbetspartner och leverantör för dig som vår IT-chef. I rollen får du fullt verksamhets-, personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar för din enhet. Du rapporterar inledningsvis till vår Ekonomichef.

Om dig

För att bli framgångsrik i rollen som IT-chef hos oss på HMAB, ser vi att du har en akademisk utbildning inom IT, samt att du har dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt driva IT-förändringsprojekt. För att kunna ta det samlade greppet om vår IT-verksamhet, vill vi att du har goda kunskaper såväl administrativt som tekniskt inom IT-området, samt att du har förmågan att arbeta både operativt och strategiskt. Har du tidigare branscherfarenhet och en förförståelse för den typ av IT-processer vi driver, ser vi det som meriterande. Då vår IT-miljö är Windows-baserad, ser vi det som extra meriterande om du har kunskap och erfarenhet inom det.

För den här tjänsten är ledarskapet av funktionen centralt, och vi vill att du som chef har förmågan att genom ett kommunikativt och vägvisande ledarskap, leda IT-arbetet och utveckla relationer och samarbeten till såväl beställare som leverantörer. Därtill coachar du och utvecklar dina medarbetare, som är din viktigaste tillgång i arbetet med att utveckla verksamhetens IT-arbete. Det är vidare primärt att du har ett tydligt mål- och resultatfokus, samt att dina tidigare erfarenheter har gett dig förmågan att agera kravställare, såväl internt som gentemot externa leverantörer.

För att lyckas i rollen är du en värderingsstyrd ledare, med ett agerande som främjar framåtanda, omtänksamhet och tydlighet. Du ser människorna som driver verksamheten, tar ansvar, och agerar prestigelöst. I övrigt tror vi att du skulle beskriva dig själv som en självgående och drivande person. Det ligger i din natur att vara den nyfikna, analyserande och problemlösande personen som både planerar, följer upp och utvärderar åtgärder. För den här tjänsten är det ett krav att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, samt att du har B-körkort.

Om Hässleholm Miljö AB

Hässleholm Miljö AB (HMAB) är ett affärsmässigt bolag med ca. 150 anställda som ägs av Hässleholms Kommun. Bolaget tillhandahåller flera viktiga verksamheter, där samtliga fyller en funktion för ett välfungerande samhälle. Vi samlar, behandlar och återvinner avfall från hushåll, industrier och andra verksamheter. Vi producerar och distribuerar dricksvatten, transporterar och renar spillvatten samt avleder dagvatten. Vi producerar och levererar fjärrvärme i Hässleholm och Tyringe samt ger stöd för att privat- och företagskunder ska kunna effektivisera sin energiförbrukning.

Genom att erbjuda förmånliga produkter och tjänster som minskar våra kunders miljö- och klimatpåverkan är Hässleholm Miljö med och bidrar till en förbättrad livsmiljö. Tillsammans räddar vi världen lite varje dag!

Sedan årsskiftet 2020/2021 är Hässleholms Vatten en del av Hässleholm Miljö AB. Den tidigare verksamheten har nu bildat det nya verksamhetsområdet vatten och avlopp.

Läs gärna mer om oss HÄR .

Kontakt och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Hässleholm Miljö AB med Experis IT, med lång erfarenhet av rekrytering av chefer och specialister. Tjänsten söker du via ansökningslänken. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jenny Flygare på 070 - 255 71 43, jenny.flygare@se.experis.com eller Luka Jovovic på 072-205 88 87, luka.jovovic@se.experis.com . Notera att urval kommer att ske löpande, varför du bör söka tjänsten så snart som möjligt.

Vi ser fram emot Din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb