IT-tekniker inom IAM - identitetshantering

4 dagar kvar

Rekryterare
Region Sörmland
Plats
Eskilstuna eller Nyköping
Annonserat
den 25 december 2021
Stängs
den 25 januari 2022
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Region Sörmland IT, Eskilstuna eller Nyköping
Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss!
 

Om oss
Välkommen att utveckla och utvecklas hos en av Sörmlands största arbetsgivare. Tillsammans skapar vi Sveriges friskaste län 2025. Region Sörmland IT, en del av Region Sörmland, söker nu en senior IT-Infrastrukturspecialist inom området IAM (Identity and Access Mangement).

Region Sörmland IT är en komplett leverantör av IT-tjänster till Regionens verksamheter. Här ingår allt från infrastruktur, telefoni och drift till systemutveckling, förvaltning och supportgrupperingar. 

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för tjänsteleveranserna från leveransområdet IAM (Identity and Access Management) i syfte att uppnå en effektiv, stabil och säker drift. Uppdraget är uppdelat i leveransansvar (ca 20%) och IT-Infrastrukturtekniker inom området (ca 80%).

Rollen som leveransansvarig innebär att leda och driva arbetet tillsammans med ett mindre team. Du förvaltar de IT-lösningar och tjänster som finns inom området, föreslår vidareutveckling samt representerar leveransområdet i dialog med projekt eller förvaltningar.

Som system och IT-Infrastrukturtekniker (80%) arbetar du med vidmakthållande, vidareutveckling och teknisk förvaltning av befintliga IT-lösningar samt arbetar proaktivt med nya effektiva lösningar utifrån kundens behov. De tjänster som leveransområdet levererar bygger på tekniker inom AD, Azure AD, PKI, IDP och MFA m.fl. samt IT-komponenter såsom ADFS, CA, Azure MFA, Pointsharp, SITHS, WINS, DHCP, DNS, GPO/AGPM m.fl

Leveransområdet IAM syftar till att skapa ett centralt och enhetligt IT-stöd för hantering av identiteter och behörigheter till verksamhetssystemen. Med den vill vi förverkliga visionen om att det ska vara lätt att göra rätt inom behörighetsadministration. Det görs med fokus på framtidssäkring, automation, spårbarhet, effektivitet, kontroll och enkelhet.

Din kompetens
Vi tror att du brinner för IT och för att leverera lösningar som skapar nytta och trygghet för våra kunder. Du är engagerad, strukturerad, självgående och vågar ta egna beslut. Vi tror även att du är en god kommunikatör i både tal och skrift. Mycket av arbetet sker i team och i nära samarbete med kunder så vi ser att du har en stark känsla för lagarbete och samverkan. Du behöver även ha ett stort intresse och förståelse för hur IT kan stötta verksamheten. Vi arbetar mycket med bemötande och kundfokus varför vi sätter stort värde vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har stort intresse och flerårig erfarenhet av att arbeta inom området Identity and Access Management. Vi sätter dessutom stort värde på din förmåga att dokumentera. 

Vi ser att du har dokumenterad erfarenhet av produkter och komponenter inom området IAM:

 • Stark autentisering (E-legitimationer, RADIUS, SITHS, OATH, smarta kort)
 • Singel Sign on (Kerberos, Oauth2, SAML, OIC mfl)
 • Identitets- och behörighetsfederationer
 • Fedrationsanslutningar (Sambi, DIGG, SWAMID, Skolfederation - både ansökningsförfarandet och den tekniska anslutningen)
 • Katalogtjänster
 • Systemintegrationer
 • PKI lösningar.

I övrigt söker vi dig som har:

 • Bred och generell kompetens och erfarenhet inom Windows server
 • Eftergymnasial IT utbildning 
 • Meriterande är relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet av IT
 • Meriterande är dokumenterad erfarenhet av att leda tekniska team i någon form.

Som person är du innovativ och brinner för IT. Du är engagerad, strukturerad, självgående och vågar ta egna beslut. Vi tror även att du är en god kommunikatör i både tal och skrift samt har en stor samarbetsförmåga och laganda då vi arbetar i team. Du behöver även ha ett stort intresse och stor förståelse för hur IT kan stötta verksamheten. Vi arbetar mycket med bemötande och kundfokus varför vi sätter stort värde vid personlig lämplighet. Våra kunder finns i hela Sörmland därför är B körkort ett krav.

Anställningsform
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Eskilstuna eller Nyköping. 

Information om tjänsten lämnas av
Tf Gruppchef Systemteknik Andreas Åblad, 070-948 52 80, andreas.ablad@regionsormland.se
HR-specialist Mia Persson, 076-720 01 91, marie.persson@regionsormland.se
Fackliga företrädare:
Vision Anette Westerlund, 016-10 51 16.
Vision Daniel Harlén, 016-10 46 90.
Övriga fackliga företrädare söks via kontaktcenter, 0155-24 50 00.


Kom och jobba hos oss på Region Sörmland IT!


Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2022-01-31.
Intervjuer kan komma att ske löpande.