UX Designer Webb till Västtrafik

Rekryterare
Experis
Plats
Göteborg
Annonserat
den 27 december 2021
Stängs
den 17 februari 2022
Ref:
8851d674-c078-4742-81b2-bde449dbcbf7
Kategori
UX-design
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Vill du vara en del av en verksamhet som är en förutsättning för att samhället ska fungera? Brinner du för att, genom att sätta användaren i fokus, ta fram digitala, behovsanpassade och innovativa produkter? Vill du ha en central roll kopplat till en av våra största kanaler? Nu söker vi på Västtrafik en UX designer till vår Webb Vasttrafik.se. Var med att skapa de bästa digitala förutsättningarna som uppmanar till ett hållbart resande!

Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland. Varje dag reser 410 000 personer med oss. Det är ett uppdrag som är viktigt i det stora och det lilla, för varje enskild resenär och för att vår region ska utvecklas. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen.

Arbetsuppgifter
Vår Webb vasttrafik.se är en sida som vi har stora planer för framöver. I den här rollen sitter du i en spännande position där du får vara med och skapa förändring och förbättring på en webbsida som alla i din närhet känner till. Här har du verkligen chansen att vara med och påverka och skapa förutsättningar för hållbart resande.

Som UX designer till vår Webb på Västtrafik kommer du att jobba i ett utvecklingsteam som leds av en produktägare och tech-lead. I utvecklingsteamen sitter ribban högt när det kommer till att ta fram tillgängliga och friktionsfria upplevelser som stöttar våra resenärer i deras vardag. Det pågår arbete för att skapa mer enhetliga kundupplevelser och bättre arbetssätt. Processer och arbetssätt ses över, komponentbibliotek tas fram och du får vara med och skapa förutsättningar för att involvera kunderna mer.

I rollen som UX designer Webb kommer du tillsammans med teamet att ta fram idéer och koncept för nya lösningar, förbättringar i befintliga tjänster samt på ett innovativt sätt ta fram nya funktioner baserat på användarnas behov och beteenden. Vidare kommer du att arbeta fram designspecifikationer och detalj- och interaktionsdesign. Utöver produktägaren och teamet har du även en Design-lead och en UX-lead som bollplank. Tillsammans jobbar ni utifrån de visioner, designprinciper och riktlinjer som finns.

Din bakgrund
För rollen som UX designer söker vi dig som är en god lagspelare. Som person är du driven och du besitter en god förmåga att kommunicera lösningar, idéer och tankar för kunskapsspridning. Vidare är du självgående och prestigelös och utgår alltid från användarens perspektiv och kan argumentera för dina designval. Du bör ha jobbat med att planera och genomföra användartester samt ha erfarenhet av tillgänglighetsfrågor.

Vi söker dig som:
  • Har erfarenhet av UX-design inom webb
  • Är trygg i din erfarenhet av att jobba som UX designer eller motsvarande
  • Har arbetat enligt vedertagen agil metodik
  • Har erfarenhet av verktygen Adobe CC, Adobe XD och Jira
  • Har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast möjligt. Tjänsten är placerad på Västtrafiks kontor på Gullbergs strandgata i Göteborg.

Kontaktuppgifter och ansökan.
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Experis för Västtrafiks räkning, vilket innebär att du kommer att bli anställd direkt av Västtrafik. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Paula Skoglund på paula.skoglund@se.experis.com eller 072-201 59 64 eller Susanne Alderling på susanne.alderling@se.experis.com eller 073-621 72 82.

Urval och intervjuer sker löpande.

Varmt välkommen med din ansökan senast 31 januari!

Liknande jobb

Liknande jobb