Systemtekniker till Falu kommun

Rekryterare
Experis
Plats
Falun
Annonserat
den 29 december 2021
Stängs
den 24 februari 2022
Ref:
ba933894-83ea-4678-89ad-0c1cc85e4832
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Har du erfarenhet av IT-drift? Är du självgående och trygg i dig själv? Då kan du vara den vi letar efter. Vi söker nu en systemtekniker till enheten för IT-infrastruktur!

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar "Balans i livet". Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena - hur människor mår, blir bemötta och kan växa - eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vi erbjuder ett dynamiskt och komplext arbete där du får arbeta tillsammans med ett engagerat gäng som har kul på jobbet. I dagsläget består enheten IT-infrastruktur av sjutton kompetenta medarbetare med mycket kunskap, ett stort tekniskt intresse och en vilja att leverera de bästa lösningarna. Hos oss kommer du att kunna ta ett stort eget ansvar - och få de befogenheter som krävs. Enheten IT-infrastruktur hör till IT-avdelningen, som i sin tur är en del av Sektor service inom Kommunstyrelseförvaltningen. Inom IT-avdelningen finns också enheten IT-support samt IT-förvaltning och utveckling.

IT-avdelningen har det kommunövergripande ansvaret gällande IT-frågor i syfte att hitta nya effektivare arbetssätt och smartare tjänster för kommunen och dess invånare. IT-avdelningen jobbar tillsammans med förvaltningarna i frågor som rör IT och digitalisering för att uppnå nyttan för invånarna. Hos oss finns stora möjligheter för dig att utvecklas och växa i din profession. Välkommen med din ansökan!

ARBETSUPPGIFTER
Som systemtekniker hos IT-infrastruktur förväntas du vara ett tekniskt stöd till våra kunder i systemrelaterade frågor samt vid behov kunna felsöka och avhjälpa fel i systemen. Du kommer att arbeta med underhåll och drift av verksamhetssystem för Falu kommun där du förväntas arbeta proaktivt för att säkerställa en hög driftkvalitet.

En stor del av ditt arbete innebär också att ha kontinuerlig kontakt med kund och leverantör. Det ställer krav på din tekniska kunskap då du behöver ha förmågan att kunna förstå kundens behov men också förmågan att möta leverantören i tekniska sakfrågor. Du är även behjälplig i arbetet med framtagande av systemförvaltningsplanen ur ett IT-tekniskt perspektiv.

KVALIFIKATIONER
För rollen krävs:

- Utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
- Erfarenhet av systemdrift
- Erfarenhet av Microsofts Windows serveroperativsystem
- God förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska, i tal och skrift

Personliga egenskaper
Du som söker har ett stort eget driv och du trivs mycket bra med självständigt arbete, samtidigt som du också har en god samarbetsförmåga. Eftersom du arbetar utifrån en systemförvaltningsplan ser vi att du är systematisk, resultatorienterad och ansvarstagande. Som systemtekniker har du även rollen att se alla olika delar och beroenden till systemen som tillsammans utgör helheten, vilket ställer krav på din analytiska förmåga men också ditt goda omdöme.

I rollen har du mycket kontakt med både kunder och leverantörer, vilket innebär att du behöver vara serviceinriktad men också vara trygg och stabil i din roll. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och du vet hur du förmedlar din tekniska kompetens till olika mottagare.

Vi lägger särskilt vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande kvalifikationer
- Erfarenhet av Microsofts Windows klientoperativsystem
- Erfarenhet av Microsoft SQL databashantering eller annan, likvärdig databashanterare
- Erfarenhet av Microsoft AD
- Erfarenhet av servervirtualisering
- Erfarenhet av arbete i systemförvaltning, exempelvis PM3
- Erfarenhet av ITIL
- Powershell
- Erfarenhet av offentlig sektor
- B-körkort

ANSTÄLLNINGSVILLKOR
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. Arbetsprov kan komma att vara en del i rekryteringsprocessen. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. Våra kunders säkerhet är viktig för oss. Det innebär att vi kommer efterfråga utdrag ur belastningsregistret för denna tjänst.

UPPLYSNINGAR
Rekryteringskonsult Mats Andersson, mats.andersson@jeffersonwells.se , 026-66 30 22
Rekryteringskonsult Helen Eklid, helen.eklid@jeffersonwells.se , 023-70 55 47

FACKLIGA FÖRETRÄDARE
Michael Lindkvist, Vision, 023 - 82477
Ulrika Bergman, SACO, 023 - 827 74

ÖVRIGT
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.

Liknande jobb

Liknande jobb