FRA

FRA söker IT specialist inom VDI och SCCM

4 dagar kvar

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 30 december 2021
Stängs
den 23 januari 2022
Ref:
2852035
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en initiativtagande och driven problemlösare för arbete med drift och underhåll av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som SCCM och VDI specialist på FRA har du en mycket viktig roll där du arbetar jämsides med systemadministratörer, applikationspaketerare, it-tekniker, projektledare och produktledare i en dynamisk och kreativ miljö.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att ansvara för drift och övervakning av System Center Configuration Management - SCCM samt med konfiguration och drift av VDI miljöer. I arbetet ingår dokumentation och second-linesupport. Du kommer även arbeta med templates och GPO:er, behörighetsgrupper i AD samt skapa och distribuera OS images, livscykelhantering av Windows OS. Det ingår även avancerad felsökning, härdning mm i Windowsmiljöer.

Vi erbjuder en tjänst där du även får vara med och bygga framtidens fysiska samt virtuella klientmiljöer. Hos oss finns stora möjligheter att utvecklas och få lära sig mer om teknik och system. Vi erbjuder ett arbete i en komplex IT-miljö med stor variation där du får vara med och göra skillnad.

Du kan

Vi söker dig som har:
 • Gymnasieutbildning med IT-inriktning
 • Minst 5-års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
 • Erfarenhet av att arbeta med SCCM Applikations distribution och klientmanagering
 • Erfarenhet och kunskap av installation, konfiguration och drift av VDI miljöer.
 • Erfarenhet av att arbeta med avancerad felsökning i Windows OS
 • Erfarenhet av att arbeta med templates/GPO'er samt behörigheter i Active Directory
 • Erfarenhet av att arbete i ärendehanteringssystem
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.


Vi ser det som meriterande om du har:
 • Högskoleutbildning
 • Erfarenhet och kunskap av applikationspaketering
 • Erfarenhet och kunskap att arbeta med Linuxklient.
 • Erfarenhet och kunskap från att arbeta med ITIL och att arbeta agilt enligt SAFe ramverket t.ex. DevOps.
 • Erfarenhet av planering, installation, konfiguration, uppgradering, DR i SCCM i stora mixade IT-miljöer.
 • Kunskaper och erfarenhet av skapande och distribution av OS Image builder/VDI i fysiska samt virtuella miljöer med verktyg som MDT och VMware Horizon.
 • Kunskaper i programmering och scripting.


Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är lyhörd och flexibel för att möta förändrade behov och krav från omgivningen. Du ska ha har en god problemlösningsförmåga, lätt för att ta initiativ i kombination med förmågan att etablera förtroendefulla relationer. Du har förmågan att behålla lugnet och fokus på rätt saker även under tidskritiska omständigheter. Du har lätt för att planera och organisera ditt arbete där du drivs av att sätta upp mål för dig själv och arbetar hårt för att nå dem. Då tjänsten innefattar många kontakter och kontaktytor söker vi dig som är tillmötesgående har en god förmåga att samarbeta och anpassa sig efter den rådande situationen.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 950 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen finns i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Stefan Hellstadius på telefon 010557 4600. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2022-01-23.
Referensnummer:3262/21

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb