Systemtekniker till IT-enheten

2 dagar kvar

Rekryterare
Sundbybergs stad
Plats
Sundbyberg (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 4 januari 2022
Stängs
den 23 januari 2022
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Du har öga för detaljer. Och kan se helheten. Precis som vi.

Här på IT-enheten ansvarar vi för support, drift och utveckling av hela den tekniska IT-plattformen med komponenter såsom nätverk, servrar, system och telefoni. Vi levererar IT-tjänster till de kommunala sektorerna. För att möta morgondagens utmaningar krävs en ständig utveckling av IT-stödet för att hela tiden matcha verksamheternas behov. IT-miljön består i grova drag av cirka 2500 datorer, 2000 mobila enheter och 3800 användare. Vidare finns två egna serverhallar, två SAN, cirka 190 servrar och 100 arbetsplatsställen där samtliga har fiberanslutning.

Som systemtekniker kommer du att tillhöra ett tajt gäng på 16 personer. IT-miljön och organisationen är så pass stor och komplicerad att det aldrig saknas utmaningar och att förbättringspotentialen alltid finns där samtidigt som den är tillräckligt liten att ge överblickbarhet och korta beslutsvägar.

Du kommer att arbeta med att upprätthålla driftstabiliteten i de system du ansvarar för och driver utvecklingen framåt. Du ger avancerad support till användare, systemansvariga och teknikerkollegor. Driver interna projekt som syftar till att utveckla IT-infrastrukture och deltar som teknisk resurs i projekt som drivs av verksamheten

Vi vill att du har en universitets- eller högskoleutbildning alternativt gymnasiutbildning med inriktning mot IT. Eller så har du tillgodogjort dig motsvarande kunskap på annat vis. Du behärskar det svenska språket flytande i såväl tal som skrift.

Vi söker dig som har mycket goda kunskaper om Windows Server/Active Directory. Vidare innehar du goda kunskaper i Powershell och grundläggande kunskap inom nätverk.

Meriterande är kunskaper inom Microsoft Hyper-V, MSSQL, PKI/CA, System Center Configuration Manager/Intune, Logghantering/övervakning, Linux, IAM-system, Azure, Federering och Microsoft 365

Vi tror att du som söker är självgående, driver på och strukturerar upp dina arbetsuppgifter för att nå effektivitet. Du kommer gärna med nya ideér och angreppssätt på arbetsrelaterade frågor. Du är tydlig i din kommunikation med användare och kollegor. Du är duktig på att bryta ner komplexa problem och lösa dem metodiskt. Vi lägger även stor vikt vid personlig lämplighet för befattningen som Systemtekniker.

Övriga upplysningar

Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Fördjupad bakgrundskontroll kommer genomföras som ett led i säkerhetsprövningen. Rekryteringsprocessen för befattningar i säkerhetsklass tar något längre tid än normalt. Detta då det ingår fler kontrollmoment.

Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Intervjuer kan ske löpande. Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast den 23 januari.

Vi tar inte emot ansökningar via e-post.

Välkommen med din ansökan!

 

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

 

Kontaktpersoner

Facklig kontaktperson

Nås via kommunens växel

08-706 80 00

 

Klas Strömberg

IT-Driftchef

08-706 8020

klas.stromberg@sundbyberg.se

Liknande jobb

Liknande jobb