Drifttekniker till Presto

Plats
SKÄRHOLMEN
Annonserat
den 4 januari 2022
Stängs
den 18 januari 2022
Ref:
202111575
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
På uppdrag av vår kund Presto söker vi nu en drifttekniker. Som IT Operations Technician kommer du att spela en viktig roll i det operativa och strategiska arbetet inom uppbyggnaden av Prestos nya koncern IT-avdelning. Du tillhör grupperingen Operations och rapporterar till bolagets IT-chef.

Tjänsten är en direktrekrytering så anställningen blir direkt hos Presto.

Utvecklas i din karriär

Varierande arbetsuppgifter

Bra anställningsförmåner

Dina arbetsuppgifter

Du arbetar med IT-miljöns underliggande plattform samt dess licensiering och arkitektur. Du kommer bidra till att bygga upp en fungerande IT-infrastruktur som sammankopplar de länder där Presto bedriver sin verksamhet, och i framtiden väljer att expandera.

Du kommer agera sakkunnig inom ditt ansvarsområde och kommer bland annat att stödja verksamheten inom frågor, krav och beställningar som rör IT-drifttjänster. Du verkar för att optimera och effektivisera våra interna arbetssätt med fokus på verksamhetsstyrd IT och fastställd förvaltningsmodell.

Du kommer tillsammans med kollegor att förvalta, rusta upp och modernisera Prestos IT-infrastruktur. Du agerar beställare av outsourcade drifttjänster. men känner dig även trygg i att lösa tekniska utmaningar själv.

Specifika uppgifter inom rollen är att:

 • Tillsammans med dina närmsta kollegor och IT-chef bygga upp ett nytt verksamhetsområde inom grupperingen IT Operations.
 • Implementera moderna arbetssätt och uppdaterade förvaltningsrutiner i enlighet med fastställd förvaltningsmodell.
 • Genomlysa och effektivisera den interna och outsourcade leveransen av drifttjänster mot verksamheten inom hosting, serverpark och nätverk.
 • Optimera kontorens nätinfrastruktur i Norden. Nätverken behöver inventeras, uppdateras och modifieras för att uppnå en säkerhet och enhetlig standard.


Din profil och kvalifikationer

Kompetenskrav

 • Du har minst 3-5 års arbetslivserfarenhet i rollen som Drifttekniker/IT-tekniker eller motsvarande roll.
 • Du kan självständigt driva och organisera komplexa uppdrag och leverera på utsatt tid.
 • Du har praktiska kunskaper om hur man bygger upp "IT-miljöer" från grunden.
 • Du har goda kunskaper och erfarenhet av arbete med Windows Server-tjänster.
 • Du har goda kunskaper inom managering av nätverk, routrar och switchar.
 • Tidigare erfarenhet av nätverksstrukturer för kontor, lokaler och till IT-miljöer med placering i flera länder.
 • Goda kunskaper inom administrering av Microsoft On-Prem miljöer, Microsoft 365 och hosting via molnlösningar.


Meriterande
 • Tidigare erfarenhet av ITIL.
 • Tidigare kunskaper inom Azure och molnlagring.[JV1]
 • Tidigare arbete med nätinfrastruktur inom bolag med 400+ anställda.


Personliga egenskaper
Du är som person driven, självgående och ansvarstagande i ditt arbete. Du är uppmärksam, noga och inte rädd för att fråga eller ta kontakt med andra i ditt arbete. Du är stresstålig och har vana av att hantera arbetsintensiva perioder då vi bygger upp en ny IT-organisation. Du är kreativ och skapar nya idéer, infallsvinklar och insikter kring teknik och arbetssätt. Du ser möjligheter och är van vid problemlösning i samarbete med leverantörer och kollegor.

Om kunden

Presto Brandsäkerhet AB grundades 1959 och är Nordens ledande aktör inom brandsäkerhet. Genom helhetslösningar, utbildningar och abonnemangstjänster skapar vi brandsäkra miljöer för små och stora företag i hela Norden. Vi är idag över 700 medarbetare och varje år besöker vi 60 000 kunder, utbildar 40 000 deltagare och återvinner 100 000 brandsläckare vid vår anläggning i Katrineholm. Det är så vi skapar ett tryggt, modernt och hållbart brandskydd. Presto omsätter drygt 1 miljard kronor.

Du erbjuds en unik möjlighet att delta i uppbyggnaden av en ny koncern IT-avdelning från grunden. Rollen som IT Operations Technician är av stor betydelse för Prestos vidare digitala utveckling.

Liknande jobb

Liknande jobb