Business Analyst/kravanalytiker sökes till Västra Götaland

Plats
Göteborg
Annonserat
den 4 januari 2022
Stängs
den 23 februari 2022
Ref:
0bd36802-133b-4e49-ae42-67005370ef17
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Vi på Experis fortsätter att bli fler och söker dig som vill bli en del av oss framåt, med placering i Göteborg med omnejd! Trivs du i rollen som Business Analyst/Kravanalytiker där du får arbeta självständigt och relationsskapande, nära både IT och verksamhet? Vill du också driva förbättringsarbete när det kommer till tekniska lösningar? Vi söker dig som har några års erfarenhet som vill vidareutvecklas i nya spännande projekt!

Att vara konsult hos oss
Du får vara med och bidra till att våra kunder lyckas, oavsett roll eller hur länge du varit hos oss. När du är ute på uppdrag har du en dedikerad konsultchef som alltid jobbar för att hjälpa dig utvecklas. Tillsammans tar vi fram en unik karriärplan för att du ska nå dina mål.

På Experis får du även fördelen av att ingå i vår globala koncern ManpowerGroup. Hela koncernen arbetar efter tydliga värderingar vilket innebär att vi tror på din förmåga samt ser kraften i kunskap och innovation. För 12e året i rad har vi vunnit utmärkelsen "World's most ethical company" vilket vi är mycket stolta över.

Det finns många anledningar att trivas på Experis och vi hoppas att du kommer att känna detsamma.

Dina arbetsuppgifter

Som Business Analyst/Kravanalytiker kommer du få arbeta i projekt där tekniska förändringar eller nya lösningar ska implementeras hos olika verksamheter. Du blir bryggan mellan de verksamheter som ska genomföra en digital transformation och IT-relaterade avdelningar samt leverantörer som ansvarar för tekniken och genomförandet av förändringen. Du lyssnar in behoven hos verksamheterna och omvandlar dessa till tekniska krav genom att hålla workshops som du planerar, genomför och följer upp. Du kommer att arbeta i en övergripande och väldigt självständig roll där du också har ett kritiskt tänkande för att proaktivt se om det finns tekniska eller organisatoriska förbättringsmöjligheter i befintliga och/eller nya tänkta lösningar. Som Business Analyst samlar du in och definiera krav, analyserar och planerar att verksamhetens testprocesser och dess testverktyg följer koncernens krav. Du kan även komma att delta i projekt och olika förvaltningsarbeten för att bidra med din kompetens.

Om dig
Vi tänker oss att du har några års dokumenterad erfarenhet inom samma roll eller motsvarande. Du är van och tycker om att arbeta nära verksamheter och på ett strukturerat och pedagogiskt sätt fånga in deras behov och dokumentera de tekniska krav som är relevanta för ändamålet. Som Business Analyst/Kravanalytiker behöver du vara mycket bekväm med att hålla i presentationer och workshops utifrån tydligt och pedagogiskt material som du tagit fram. I din roll är det viktigt att kunna ha tekniska dialoger med IT-relaterade avdelningar, likväl som det är att på ett enkelt sätt förklara komplexa IT-lösningar på ett enkelt sätt för personer från andra typer av avdelningar som inte har samma tekniska kompetens med sig sedan innan.

Utöver detta behöver du också ha:
  • En utbildning inom relevant område på eftergymnasial nivå
  • Erfarenhet av kravställning på IT- system, såväl tekniska som funktionella och icke-funktionella krav
  • Erfarenhet av process- och informationsmodellering
  • Förståelse och/eller erfarenhet om processer kring mjukvaruutveckling och agila arbetssätt
  • Mycket goda kunskaper inom svenska och engelska, i tal och skrift
  • Körkort

Vi ser det meriterande om du även har:
  • Genomfört relevanta certifieringar
  • Erfarenhet av UX-arbete i form av behovsanalyser till framtagning av prototyper och användbarhetstest

Vi hoppas att du känner igen dig själv i beskrivningen och tycker att rollen låter intressant. Fler detaljer ges längre fram i rekryteringsprocessen.

Har du några frågor?
Varmt välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV via länken på "Ansök nu". Urval sker löpande så ett tips är att skicka in din ansökan redan idag. Vi tar inte emot ansökningar via mail men om du har frågor är du välkommen att kontakta Ebba Folkesson som är kandidatspecialist i Göteborg på: ebba.folkesson@se.experis.com

Ta nästa steg i din karriär med Experis Career Accelerator?
Ta reda på hur du kan höja din kompetens för att nå drömjobbet. När du ansöker till en tjänst hos Experis får du tillgång till vår Career Accelerator som erbjuder kostnadsfria digitala kurser baserat på din aktuella kompetens och framtida ambitioner. Testa din profil och se vad som krävs för att nå dina mål. Läs mer om Experis Career Accelerator

Liknande jobb

Liknande jobb