Driftingenjör med inriktning server till Försvarsmakten i Enköping

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 5 januari 2022
Stängs
den 17 januari 2022
Ref:
26440
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänstenOm FMTIS
FMTIS Genomförandeavdelning i Enköping är en IT-avdelning som arbetar inom ett flertal områden, bland annat it-support, nätverk och serverhantering. Vår främsta uppgift är att stödja Ledningsregementet och Enköpings garnison i IT-relaterade frågor och beställningar.

Om tjänsten
Vi söker idag en ny driftingenjör för att stärka upp vårt team i Enköping, tjänsten innefattar arbete med bland annat dagliga driftuppgifter, felsökningar vid driftstörningar och förebyggande arbete med både hård och mjukvara. Då vi har ansvar för en stor del av de lokala systemen i Enköping så kan arbetsuppgifterna ha väldigt varierande nivåer av komplexitet. Det är därför viktigt att du har god kännedom inom systemhantering och lätt tar till dig ny information. I tjänsten ingår även en hel del dokumentation, större projektarbeten kan förekomma där systemutveckling kan vara en av arbetsuppgifterna. Då resor inom enhetens alla orter kan förekomma är körkort B ett krav. Säkerhetstänket är en naturlig del av det dagliga arbetet varför det är viktigt att du har ett utpräglat sådant.


Kvalifikationer
* Eftergymnasial utbildning inom server, alternativt kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig

* Kunskaper inom Windows server 2008 och senare versioner

* Tidigare erfarenhet av att jobba i komplexa och säkerhetstunga IT-miljöer

* Goda allmänna IT-kunskaper

* Prata/skriva obehindrat i svenska och engelska

* God analytisk förmåga

* B-körkort

Vad vi ser som meriterande
* Tidigare arbete inom Försvarsmakten eller annan statlig myndighet

* Kunskap och erfarenhet av Försvarsmaktens IT-Infrastruktur, både mjukvara och hårdvara

* Kunskap och erfarenhet av Försvarsmaktens ledningsstödssystem

* Erfarenhet av IT-säkerhetsarbete / Utbildning inom IT-Säk

* Kunskaper inom utveckling och programmering

* Kunskaper och intresse utöver server tex nätverk, fiberteknik eller liknande

Personligt

Vi lägger stor vikt i personlig lämplighet och vi tror att du som söker denna tjänst är en väldigt engagerad och driven människa som har lätt till att ta kontakt och att service är nått som kommer naturligt för dig. Du ska kunna arbeta självständigt men även i team då vi har många funktioner på avdelningen och därav många kollegor. Vi tror även att du har ett intresse för att vidareutvecklas och utbildas internt för att alltid ligga i framkant när det gäller dina IT-kunskaper.

Upplysningar:
Om befattningen och arbetsplatsen samt rekryteringsfrågor:
Sektionschef Andreas Tuveheim - 0171-157000

Lokal HR:
Hanna Ottosson - 0171-157000

Fackliga företrädare:
OFR/S Martin Sparr
SACO Mika Laitanen
SEKO Matz Felix
OFR/O Anders Wallinder

Samtliga företrädare nås via växel 0505-45 10 00Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb