Systemarkitekt till Rise

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 januari 2022
Stängs
den 17 januari 2022
Ref:
92b2e23b-bea0-4732-a102-0fc50464aa72
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Vill du vara med och påverka och stärka Sveriges förmåga till innovation och utveckling inom digitalisering och kompetensförsörjning? Vill du arbeta tillsammans med engagerande och kompetenta kollegor och ha stora möjligheter att själv påverka det du arbetar med och din egen utveckling?

Nu förstärker vi teamet inom Livslångt Lärande och söker efter vår nya kollega till enheten. För att skapa bästa möjliga förutsättningar för att ta oss an dagens och framtida projekt och utmaningar så söker vi dig som idag är systemarkitekt alternativt senior utvecklare. Du har tidigare erfarenhet av att leda och driva frågor kopplade till digitalisering, digital transformation men har rötterna i lösningsarkitektur, programmering och teknisk kompetens. Du har ett starkt kundfokus, gärna med erfarenhet eller intresse för utbildning på olika nivåer.

Om oss
På vår enhet utvecklar och driver vi innovationsprocesser kring digitalisering, lärande och utbildning. Arbetet sker inte sällan på nationell nivå och vårt arbete berör både kompetensförsörjningsfrågor och formell utbildning kopplat till livslångt lärande. Vi utvecklar och driver tillämpade forskningsprojekt och innovationsprocesser kring att stärka lärandet för yrkesverksamma. Vi skapar resultat som omedelbart eller inom snar framtid kan lösa problem och utmaningar i samhället.
Inom ramen för vårt uppdrag driver vi projekt kopplade till kompetensförsörjning och nätverksskapande där vi arbetar med företag, myndigheter, universitet och lokala och regionala aktörer. Det handlar om datainfrastruktur som möjliggör för data att utbytas mellan olika aktörer på bättre sätt, men också om applikationer, metoder och processer för offentlig sektor så de kan genomföra innovationspiloter, samt nya sätt att skapa kompetensutveckling. Vi har skapat test- och demomiljön Vigeo där vi genomför projekt för att lansera digitaliserade piloter på nya typer av lärande, i samverkan med näringsliv, myndigheter och offentlig sektor.
Vi arbetar helt enkelt som en nyckelkomponent i mitten av utvecklingen för att ställa om Sverige för framtiden! Nu söker vi dig som vill vara vår expert i dessa frågor.

Din roll
Du arbetar med kvalificerade projektledningsuppgifter där du tar eget ansvar, planerar och strukturerar ditt eget arbete. Du driver komplexa projekt, utvecklar kvalitativa samarbeten och effektiva processer. Rollen ger möjlighet att för dig att till stor del själv forma ditt arbete och kräver hög flexibilitet då arbetsuppgifterna är varierande.

Dina primära uppgifter
  • Delta i ledningen av test- och demomiljö för pilotprojekt kopplade till lärande och kompetensförsörjning.
  • Samverka i tekniska projekt med universitet, näringsliv, myndigheter och offentlig sektor för att skapa en digital infrastruktur som stärker Sveriges
  • Leda projekt och processer kopplat till utveckling av applikationer och systemlösningar inom kompetensförsörjning, med allt från webb till VR, blockchain till dataanalys.

Verksamheten är primärt centrerad till Göteborg och Stockholm men medarbetare finns distribuerade på andra orter vilket möjliggör för en flexibel placering.

Vem är du?
Du har rötterna programmering och tekniken och har byggt på med förståelse för större problem och strategier för hur de bäst kan tillämpas. Du har minst 10 års erfarenhet av utveckling och system, ett brett tekniskt intresse och öppenhet för att sätta dig in i problem även om teknikområdet och programmeringsspråket inte alltid ligger inom ramen för vad du arbetat med tidigare.
Hos oss kommer du primärt att jobba med .Net/C# men även Java, Javascript och andra programspråk kan förekomma beroende på projekt och kund. Erfarenhet av molnlösningar är meriterande då vi försöker publicera våra projekt med hjälp av Azure och AWS primärt men erfarenhet av andra molnlösningar är bara positivt.
Du är pedagogisk och kan på ett enkelt sätt förklara tekniken för andra som inte arbetar med den till vardags och du kan se nya lösningar på svåra problem genom att applicera tekniska lösningar. Du har lätt att dyka ner i nya tekniker och förklara dess fördelar och nackdelar. Har bred förståelse för innovation, men också det offentligas roll i lärandet, näringslivets behov av kompetensförsörjning och har erfarenheter med dig från en eller flera av dessa sektorer för att kunna vara en spindel i nätet och ha både drivkraft och helikopterblick.
Som person är du lösningsorienterad och drivs av att ta dig an nya utmaningar. Du är en lagspelare med uttalad samarbetsförmåga som kan leda andra i arbetet med att gemensamt ta sig an komplicerade projekt och processer.
Följande erfarenheter ses som särskilt meriterande. Listan utgör inte krav, utan ska ses som en meriterande lista där en eller flera komponenter kan verka positivt på möjlighet att tilldelas tjänsten.
  • Bred utvecklarbakgrund
  • Skapat och lanserat större applikationer i dynamiska och agila miljöer.
  • Erfarenhet av myndigheter och offentlig sektor, med förståelse för de särskilda utmaningar som utvecklingsarbete och projekt innebär i de miljöerna. Erfarenhet från större idéburna organisationer kan också vara aktuell.
  • Erfarenhet av industriell digitalisering och utvecklingsprojekt för transformationsarbete på medelstora eller större bolag.
  • Erfarenhet av teknisk projektledning och mjukvaru- eller systemutvecklingsprojekt.
  • Erfarenhet av produktutveckling och produktägarskap.

Då vi är en internationell aktör är det viktigt att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast den 16 januari 2022. Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb