Testutvecklare till stor IT-organisation i teknisk framkant

Rekryterare
Experis
Plats
Stockholm
Annonserat
den 10 januari 2022
Stängs
den 21 februari 2022
Ref:
130de50b-51d9-49ed-8529-31bfce677a18
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Brinner du för test och testutveckling och vill ta nästa steg i din karriär? Vill du arbeta i teknisk framkant och bidra till utvecklingen av morgondagens smarta lösningar för närmare 800 000 resenärer i Stockholms kollektivtrafik? Då är det här en möjlighet för dig!

Som Testutvecklare hos oss på Trafikförvaltningen har du en nyckelroll i att stötta vår IT-organisation och ett stort antal agila fullstack team både operativt, taktiskt och strategiskt så att våra IT-leveranser håller fortsatt hög kvalitet mot kund och verksamhet. På trafikförvaltningen är digital teknik något som genomsyrar hela vårt tjänsteekosystem: från uppkopplade fordon, via smarta anläggningar, till digitala biljetter och trafikinformation i realtid i mobila enheter.

Om tjänsten

Som Testutvecklare hos oss kommer du att tillhöra testfunktionen, ett tight team som besitter fördjupad kompetens inom teknisk avancerad test och som stöttar övriga IT-organisationen med expertkunskap. Tillsammans arbetar ni för att kontinuerligt utveckla och anpassa stödjande agila processer, verktyg och metodik. Just nu har projekt inom Big Data, moderna uppkopplade fordon, utveckling av nya biljettsystem och etablering av DevSecOps arbetssätt stort fokus hos oss.

Tillsammans med dina kollegor i testfunktionen kommer du bland annat att:
 • Stötta IT-leveransen och fungera som expert inom området testautomatisering och teknisk test, främst inom agil utveckling och DevOps
 • Utveckla och förädla metodik och process kring automatisering samt sprida kunskap kring detta inom IT-avdelningen.
 • Utvärdera verktyg och ny teknik inom testområdet
 • Göra PoC:ar för olika lösningar
 • Arbeta med frågor kring Testmiljö och Testdata

Vad vi söker efter

Vi söker dig som har:
 • Civil- eller högskolexamen eller annan relevant utbildning
 • Praktisk erfarenhet av testautomatisering och teknisk test
 • Erfarenhet av att ha arbetat med test i en agil kontext
 • Praktisk erfarenhet av att sätta upp testautomatisering för app, webb samt integrationer
 • Erfarenhet av testautomatisering, med fördel mha verktyg som Katalon Studios, Selenium, SoapUI, Postman eller motsvarande
 • Praktisk erfarenhet av Java, JavaScript eller Groovy
 • God förståelse för tekniskt komplexa system med mycket integration och höga prestandakrav

Vi ser det som meriterande om du har praktisk erfarenhet av CI/CD och DevOps samt prestandatest, säkerhetstest m.m.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har ett naturligt driv och brinner för test och testutveckling. Du är pedagogisk och har en hög kommunikativ förmåga. Vi förväntar oss att du har en stark analytisk förmåga och att du snabbt kan sätta dig in i nya kontexter samt förklara komplexa samband. Du är självgående, har en god samarbetsförmåga och är strukturerad i ditt arbete.

Du behärskar svenska väl i både tal och skrift.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag - den gemensamma resan.

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Anki Snis, tfn 0703-775969. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar.

OBS endast ansökningar via denna länk kommer att beaktas.

Sista ansökningsdag är 2022-01-21. Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersonerAmir Sokolović, SACO, tfn 08-686 37 06
Marita Lönnroth, Vision, tfn 08-686 39 92
Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, tfn 08-123 139 42

Webb och sociala medierFör mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb . Du hittar oss också på Linkedin .

Liknande jobb

Liknande jobb