Jobba som UX-Designer via Experis

Plats
Göteborg
Annonserat
den 10 januari 2022
Stängs
den 24 februari 2022
Ref:
c1c451e7-79ed-4410-8360-6466167bff6b
Kategori
UX-design
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Har du erfarenhet av arbete som UX-designer och användartester? Trivs du i en roll där arbetsuppgifterna ställer höga krav på dig och du får ta stort eget ansvar? Då kan du vara helt rätt för rollen som UX-designer hos vår kund i Kungälv. Det här jobbet är helt rätt för dig som vill bredda din erfarenhet och få chansen att utvecklas i din yrkesroll. Vänta inte med din ansökan!

Att vara konsult hos oss på Experis
Du får vara med och bidra till att våra kunder lyckas, oavsett roll eller hur länge du varit hos oss. På Experis är vi stolta över våra konsulter och tillsammans hittar vi rätt utmaningar för dig. Vi har höga förväntningar på dig, men i gengäld erbjuder vi dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Vi arbetar tillsammans med din karriärplan, så att både du och din konsultchef har förståelse för just dina mål och vilka kompetenser som du vill utveckla.

På Experis får du även fördelen av att ingå i vår globala koncern ManpowerGroup. Hela koncernen arbetar efter tydliga värderingar vilket innebär att vi tror på din förmåga samt ser kraften i kunskap och innovation. För 12e året i rad har vi vunnit utmärkelsen "World's most ethical company" vilket vi är mycket stolta över.

Det finns många anledningar att trivas på Experis och vi hoppas att du kommer att känna detsamma.

Arbetsuppgifter

I rollen som UX-designer kommer du ha en varierad roll. Du kommer att arbeta med research i form av användarstudier där du kartlägger arbetsflöden och processer. I detta ingår det att du arbetar med att visualisera insikter, användningsmönster och användarresor, samt omsätter regler, krav, behov och möjligheter till konceptuella lösningar. Du kommer även att arbeta tillsammans med utvecklare och produkt-/funktionsägare med att skapa både visioner och målbilder av valda lösningar. Efter genomförda användartester arbetar du för att validera effektmål och undersöka hur förslag och lösningar kan förbättras ytterligare. Du kommer arbeta tillsammans med ett sammansvetsat och härligt gäng som hjälper och stöttar varandra i det dagliga arbetet.

Exempel på arbetsuppgifter
 • Research i form av användarstudier och omvärldsanalys, dokumentation och analys
 • Visualisering av insikter, användningsmönster och användarresor
 • Omsätta regler, krav, behov och möjligheter till konceptuella lösningar
 • Skapa både visioner och målbilder samt detaljering av lösning
 • Användartester för att validera effektmål och undersöka hur förslag och lösningar kan förbättras ytterligare
 • Jobba tätt med frontendutvecklare för att försäkra att implementationen av lösningen ser ut och funkar optimalt. Arbeta tillsammans med relaterade UX-team för att säkerställa helhetsupplevelsen i våra produkter/system.
 • Framtagande av grafiska UI-element för användning inom kundens interna och externa kanaler
 • Förvaltning och utveckling av framtagen designmanual
 • Bevaka trender och utveckling inom UX/UI internt och externt


Är du rätt person för jobbet?

Den här tjänsten passar dig som tycker att det är spännande att arbeta med UX-design och användartester. Du har en fallenhet för att prata med olika typer av människor och en genuin vilja att göra ett bra jobb. Vi söker dig har en stark förmåga att förstå användaren och omvandla dessa insikter till bra design, samtidigt som du är lyhörd, flexibel och har förmågan att beskriva användarresor. Du trivs i att arbeta i grupp, samtidigt som att du kan arbeta självständigt.

I övrigt krävs det att du har
 • Akademisk utbildning inom UX-design eller motsvarande.
 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet som UX-designer
 • Mycket goda kunskaper i prototypande av användargränssnitt utifrån workshops och användarstudier/-intervjuer.
 • Goda kunskaper i relevanta UX-metodiker inom research, kartläggning och visualisering
 • Erfarenhet av mjukvaruutveckling i team.
 • Erfarenhet av Low Fidelity (skisser, wireframes osv) och High Fidelity Prototyping (Sketch, HTML/CSS/JS eller liknande)


Har du några frågor?
Varmt välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV via länken på "Ansök nu". Urval sker löpande så ett tips är att skicka in din ansökan redan idag. Vi tar inte emot ansökningar via mail men om du har frågor är du välkommen att kontakta Ebba Folkesson som är kandidatspecialist i Göteborg på: ebba.folkesson@se.experis.com

Ta nästa steg i din karriär med Experis Career Accelerator?
Ta reda på hur du kan höja din kompetens för att nå drömjobbet. När du ansöker till en tjänst hos Experis får du tillgång till vår Career Accelerator som erbjuder kostnadsfria digitala kurser baserat på din aktuella kompetens och framtida ambitioner. Testa din profil och se vad som krävs för att nå dina mål. Läs mer om Experis Career Accelerator .

Liknande jobb

Liknande jobb