FRA

Systemintegratör - Fiberoptisk transmission

Rekryterare
FRA
Plats
Stockholm, Sweden
Annonserat
den 10 januari 2022
Stängs
den 30 januari 2022
Ref:
2857507
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kvalitetsmedveten och driven systemintegratör för arbete med design och utveckling av nätverk. Är du en av de vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en spännande och komplex IT-miljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som systemintegratör hör du till vår tekniska avdelning. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

I rollen ingår du i en grupp som har ett helhetsansvar för design, utveckling, installation och drift av datakommunikationssystem och nätverk samt närliggande infrastrukturer gällande både hård- och mjukvara. Du arbetar nära tillsammans med dina kollegor i gruppen. Vidare har du många kontaktytor med bland annat beställare, användare och uppdragsledare internt inom FRA samt med externa parter. I tjänsten kommer du även att få driva möten och koordinera samarbeten. Systemetdu arbetar med hjälper våra skarpa analytiker att omforma signalspaningsdata till färdiga underrättelser till våra uppdragsgivare. Underrättelser som i slutändan ger stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik.

Vi har en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Resor både inom och utom landet förekommer.

Du kan

Vi söker dig som har:
  • IT-inriktad eftergymnasial utbildning med tyngdpunkt på datakommunikation, alternativt med motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet
  • Minst 3 års arbetslivserfarenhet från arbete med fiberoptiska transmissionssystem/ DWDM-system (systemdesign, implementation, driftsättning)


Utöver ovanstående, samt att du har ett stort generellt tekniskt intresse, ser vi gärna att du har kunskap inom ett eller flera av följande områden:
  • Routrar, switchar och brandväggar
  • Övervakningssystem för nätverk och servrar
  • Linux och scripting
  • Utbildning i programmering

Då ditt arbete innebär att du behöver ta dig till externa platser i landet är det ett krav att du har B-körkort. Vidare kommunicerar du obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har gediget intresse för teknik och problemlösning. Du är ansvarstagande och strukturerad samt är väl medveten om mål och kvalitetsstandard i det du levererar. Med hjälp av din expertis, analytiska förmåga och kreativitet kommer du ofta med idéer på nya sätt att angripa olika problem. Du tar initiativ till att omsätta idéer till aktiviteter, arbetar hårt och uppnår personlig tillfredsställelse av att nå resultat. Du har även lätt för att samarbeta med andra och ser vikten av att dela med dig av kunskap och erfarenheter till dina kollegor för att uppnå gemensamma mål.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 900 anställda som lyder under Försvarsdepartementets ansvarsområde. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 49 86. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar enbart emot ansökningar via www.fra.se senast 2022-01-30.
Ange referensnummer 3659/21 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Liknande jobb

Liknande jobb