Sektionschef/OR 7 - FMTIS/Ledningsstödenheten/Sjöavdelningen

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Karlskrona, Blekinge län, Sverige
Annonserat
den 10 januari 2022
Stängs
den 31 januari 2022
Ref:
25057
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Vi söker dig som vill bli vår kollega, sektionschef hos FMTIS, Ledningsstödenheten, med placering vid Sjöavdelningens Sektion Karlskrona.

Sjöavdelningen är en nyinrättad avdelning vars uppgift i huvudsak är att stödja Sjöinformationskompaniets verksamhet, sjöövervakning och operativ sambandsledning. Den verksamheten, som är ett direkt stöd till den marina ledningen, pågår dygnet runt, året runt. Verksamhetsorter är förutom Karlskrona även Göteborg, Muskö och Visby.

Tjänsten som sektionschef innebär personalansvar för personalen tillhörande sektionen. Sektionen består av kompetenser inom server, nätverk, infrastruktur mm. Sektionen arbetar med drift och underhåll av de system som finns i Sjöinformationskompaniets centraler. Sektionen deltar även i marinens övningar samt innehar beredskap vid behov.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Företräda, leda och utveckla personal och verksamhet inom eget ansvarsområde enligt befattningsbeskrivningen.
 • Svara för genomförande, planering, kvalitetssäkring, uppföljning och redovisning av produktion inom eget ansvarsområde.
 • Utarbeta underlag för uppföljning, analys och rapporter avseende produktion.
 • Svara för arbetsmiljö, yttre miljö och säkerhetsfrågor avseende egna sektionen.
 • Svara för att implementera verksamhetsstyrningar-mål i verksamheten.
 • Medverka vid avdelningens ekonomiska uppföljnings- och prognosarbete.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar fysisk träning i veckan på arbetstid.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 • Officersutbildning SO alternativt OP/T
 • Tidigare erfarenhet av personalansvar eller ledarskapsrelaterat arbete
 • Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift
 • *B*** körkort

Meriterande
 • Bakgrund inom samband och/eller stridsledning alternativt annan IT-relaterad verksamhet
 • Erfarenhet av att arbeta med målstyrning, resultat- och uppföljningsarbete
 • Kunskap inom ett eller flera av områdena nätverk, server och fysisk infrastruktur

Personliga egenskaper
Du är öppen, prestigelös, har ett coachande ledarskap och leder kontinuerligt mot att förbättra verksamheten och avdelningens resultat. Vidare är du kundmedveten och har lätt att bygga kontaktnät såväl internt som externt. Du har ett glatt humör och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Vidare har du lätt för att kunna se helheten och växla mellan olika perspektiv. Du har god analytisk förmåga, kan prioritera och snabbt fatta beslut för att hantera plötsligt uppkomna arbetsuppgifter. Du är beredd att vidareutbilda dig inom befattningens kompetensområde. Du har även ett högt säkerhetsmedvetande.

Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning (gäller ej redan anställd inom Försvarsmakten).

Arbetsort är Karlskrona/Torskors.

Befattningen är militär i nivå OR 7. Även OR 6 med erfarenhet är välkommen att söka.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Obekväm arbetstid samt resor nationellt och internationellt kan förekomma.

Din ansökan skall innehålla CV, ansökningsbrev och löneanspråk. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Sista ansökningsdag är 210928. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden.

Upplysningar om befattningen lämnas av C Sjöavdelningen, Per Hellström, 0721-87 72 65

Fackliga företrädare:

OFR/O Johan Nestwall-Boo

OFR/S Martin Sparr

SACO Pär Loman

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växel 010-823 30 00


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.