Polismyndigheten

Chef till gruppen Lagföring och uppbördssystem vid It-Avdelningen

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 11 januari 2022
Stängs
den 19 januari 2022
Ref:
A732.821/2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polismyndighetens it-avdelning har cirka 950 anställda som tillsammans sköter drift, underhåll och utveckling av it-stödet till myndighetens olika verksamhetsområden. I sektionen har vi ett helhetsansvar för utveckling, förvaltning och livcykelhantering av myndighetens it-produkter. Vår målsättning är hög utvecklingstakt, hög teknisk och funktionell kvalitet och att generera verksamhetsnytta i de leveranser som enheten ansvarar för. För att åstadkomma detta utvecklar vi nu våra arbetssätt som syftar till att arbeta lättrörligt och testdrivet med fokus på att kontinuerligt leverera verksamhetsnytta. Detta sker utifrån agila principer och förhållningssätt.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef för Lagföring och Uppbördssystem

Som chef för Lagföring och Uppbördssystem rapporterar du till sektionschefen för Utredning och Lagföring och Forensiska system samt ingår i sektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för sektionens/enhetens/gruppens verksamhet inom området Lagföring och Uppbörd och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

· minst 1 års sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden

· erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

· erfarenhet av verksamhetsområdet Lagföring och Uppbörd

· för funktionen relevant högskoleexamen inom It

· erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat

· ingått i ledningsforum

· erfarenhet av polisorganisationens verksamhet

· arbetsmiljöutbildning

· erfarenhet av att ha haft budgetansvar

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

· Analys och helhetssyn

· Mål och resultat

· Utveckling och förändring

· Social säkerhet

· Muntlig och skriftlig kommunikation

· Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna här.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Vid frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef Sanna Östmark, sanna.ostmark@polisen.se Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta Pernilla Bastholm, HR-konsult, pernilla.bastholm@polisen.se.

Fackliga företrädare

ST; Johan Gertz 010-5677092

Polisförbundet; Sofia Ask 0708-41 40 89

SACO-S Avdelningar; Andreas Johansson 0730841301

Övrig information

Anställning

· Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning

· Anställningen kan komma att inledas med en provanställning

· Placering vid IT-avdelningen Stockholm

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 18 januari 2022 via e-post till jobb.na@polisen.se . I din ansökan ber vi dig svara på följande frågor:

1, Har du minst 1 års sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden? Om ja, beskriv kort din erfarenhet.

2, Har du erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten? Om ja, beskriv kort vad det gällde och din roll.

3, Har du erfarenhet av verksamhetsområdet Lagföring och Uppbörd? Om ja, beskriv kort din erfarenhet.

4, Har du en för funktionen relevant högskoleexamen inom It? Om ja, beskriv kort.

5, Har du erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat? Om ja, beskriv kort din erfarenhet.

6, Har du ingått i ledningsforum? Om ja, beskriv kort din erfarenhet.

7, Har du erfarenhet av polisorganisationens verksamhet? Om ja, beskriv kort din erfarenhet.

8, Har du arbetsmiljöutbildning? Om ja, beskriv kort vilken.

9, Har du erfarenhet av att ha haft budgetansvar? Om ja, beskriv kort din erfarenhet.

Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A732.821/2021 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd vänligen kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb