Agil gruppchef för utvecklare och testare (gruppchef IT)

Rekryterare
Experis
Plats
Sundsvall
Annonserat
den 12 januari 2022
Stängs
den 20 februari 2022
Ref:
958b33f0-cdfc-4c98-84cd-677d9de83c44
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Vi söker en ledare som kan systemutveckling och vill använda den förmågan för att skapa de bästa förutsättningarna för att kompetensförsörja och stötta våra agila utvecklingsteam! Vi erbjuder ett roligt och utvecklade chefsuppdrag i en organisation i förändring.

SSG samlar svensk industri och skapar standardiserade lösningar för en hållbar industri. Vi driver nätverk inom olika ämnesområden och samverkar med mer än 500 experter. Tillsammans arbetar vi för att göra industrin ännu bättre. Våra gemensamma kunskaper och insikter utgör själva grunden för de tjänster, standarder och kurser som SSG erbjuder. I över 60 års tid har SSG bidragit med innovativa och hållbara lösningar och idag arbetar vi med kunder inom hela industrin. Resultatet är ett brett utbud av tjänster, standarder och kurser för anläggningar, entreprenörer och leverantörer.

SSG är i stark tillväxt och våra ambitioner är höga. Vi arbetar för en breddning av våra erbjudanden på en internationell marknad, där vi ser både tillväxtpotential och möjligheter till förvärv. Våra fokusområden är arbetsmiljö, hållbarhet och digitalisering där moderna arbetsmetoder och digital teknik lägger grunden för nya tjänster som gör internationell industri konkurrenskraftig. På huvudkontoret i Sundsvall arbetar cirka 80 personer och vi finns även representerade i Stockholm, Norrköping, Göteborg, Växjö och Bollnäs.

SSG - Setting new standards .

Arbetsbeskrivning

IT-avdelningen på SSG står under ständig utveckling och vi behöver nu stärka upp med ytterligare en chef med ansvar för systemutvecklare och mjukvarutestare i våra tvärfunktionella agila team. Avdelningen består för närvarande av tre utvecklingsteam bestående av IT-arkitekter, utvecklingsledare, UX-designers, systemutvecklare och testare. Ytterligare ett team är på väg att etableras för vårt spännande utvecklingsprojekt Industriportalen .

Ditt uppdrag består av att leda 14 medarbetare varav 7 st är konsulter. Ditt huvudansvar är att skapa rätt förutsättningar för medarbetare och team samt löpande arbeta med kompetensutveckling, kompetensförsörjning och vårt arbetsgivarvarumärke inom området, med målet att utveckla förmåga, leverans och välbefinnande. Tillsammans med dina medarbetare utvecklar ni arbetssätt, processer och rutiner för att uppnå mål, effektivitet, kvalitet och kundfokus i leveranskedjan.

I nära samarbete med vår IT-chef kommer du att arbeta med verksamhetsutveckling på strategisk och taktisk nivå. Det innebär b.la att identifiera mål och driva aktiviteter kopplade mot SSGs affärsplan och ITs verksamhetsplan. Du ansvar också för budget och månadsrapportering inom ditt ansvarsområde.

Rollen innebär många kontaktytor internt och externt och du kommer att ha en nära dialog med olika partners och konsultbolag.

Du ingår i SSGs IT-avdelning och rapporterar till IT-chefen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på vårt kontor i Sundsvall. Utifrån teamets behov finns flexibilitet i att kunna arbeta digitalt eller fysiskt tillsammans.

Vem är du?

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har några års erfarenhet av ledarskap och vi ser gärna att du har haft personalansvar. Du kan också ha en bakgrund som Lead developer eller Scrummaster med ett stort intresse för att utveckla och coacha människor. Vi lägger stor vikt vid din erfarenhet och kunskap av IT-/systemutveckling.

Som person är du intresserad av agilt ledarskap och har förmåga att bygga agila team där tydliga mål, kompetens, transparens, samarbete och feedback skapar kundfokus, kundnytta och resultat.

Vi värdesätter din drivkraft, prestigelöshet och samarbetsförmåga. För att trivas och utvecklas i rollen är det viktigt att du har ett affärsorienterat arbetssätt och trivs med utveckling och förnyelse.

Vad kan vi erbjuda dig?

SSG är i en stark tillväxtfas och du blir en viktig del av SSGs utveckling och framtid. Vi erbjuder dig ett variationsrikt arbete där du får vara en del av utveckling och utmaningar kopplat till tillväxten. På SSG satsar vi på ledar- och medarbetarutveckling och att utveckla vår kultur.

Vi arbetar för en hållbar prestationskultur med rätt förutsättningar för att både må bra och prestera bra. Vi erbjuder friskvårdstid och friskvårdspeng, vinstdelning, kompetensutveckling, sommar-och vintertid, arbetstidsförkortning, crazy labs mm.

Kontakt

Vi samarbetar med Experis i denna rekrytering och har du frågor eller vill veta mera är du välkommen att ringa Karin Frisendahl, 070- 377 45 46, karin.frisendahl@se.experis.com

Du kan också kontakta IT-chef Janette Hedin på 070-631 53 33 eller janette.hedin@ssg.se.

Vi arbetar med löpande urval och ber dig därför skicka in din ansökan så snart som möjligt. Dock senast den 6 februari.

Liknande jobb

Liknande jobb