Sektionschef till Systemförvaltningsenheten

Förfaller i dag

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping, Uppsala län, Sverige
Annonserat
den 12 januari 2022
Stängs
den 19 januari 2022
Ref:
26463
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Om tjänsten

Som sektionschef är du första linjens chef och har personal-, produktions- och budgetansvar. Sektionen består av ca 10-12 medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du leder och fördelar arbetet inom din sektion med stöd av avdelningschefer samt övriga sektionschefer. Du ansvarar för dina medarbetares individuella utveckling och genomför bland annat medarbetarsamtal, arbetstids- och utbildningsplanering. I övrigt sedvanliga arbetsuppgifter för en första linjens chef så som att:
 • företräda, leda och utveckla personal och verksamhet
 • svara för planering, kvalitetssäkring och uppföljning av produktion
 • implementera verksamhetsstyrning - mål i verksamheten
 • ansvara för arbetsmiljö och säkerhetsfrågor
 • medverka vid ekonomiskt uppföljnings- och prognosarbete
 • samverka med andra förband och myndigheter inom totalförsvaret
 • genomföra rekrytering och säkerhetsprövning av personal och konsulter

Om verksamheten
Systemförvaltningsenheten, SFE - Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Enköping, Arboga och Boden.

SFE huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och informationen (masterdatans) nytta för verksamheten. SFE förvaltar Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, personal, ekonomi, information och teknik.

Enhetsstöd där befattningen är placerad är en sektion inom Förvaltningsstödsavdelningen.

Enhetsstöd har bland annat till uppgift att stödja SFE inom områdena logistik, administration, ekonomi, enhetsinformation, övningsverksamhet och säkerhetstjänst.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
 • Dokumenterad erfarenhet av att leda, stötta och utveckla personal med ett arbetsgivaransvar
 • Erfarenhet av samarbete med externa serviceleverantörer
 • Dokumenterad erfarenhet inom säkerhetsprövningsarbetsområdet
 • Arbetslivserfarenhet från IT-förvaltning på en myndighet eller större organisation
 • Körkort B

Meriterande
 • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten
 • Erfarenhet av att arbeta i PRIO och SharePoint

Personliga egenskaper
Du är öppen, prestigelös, har ett coachande ledarskap och leder kontinuerligt mot att förbättra verksamheten. Vidare har du lätt för att kunna se helheten och växla mellan olika perspektiv. Är ansvarsfull och noggrann samt har goda kunskaper att utrycka dig i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Inrikes tjänsteresor förekommer.

Arbetsort: Enköping

Välkommen med din ansökan senast 2022-01-19.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chefer: Robert Waller, avdelningschef eller Inger Tammi, stf avdelningschef. För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Karin Lind. Samtliga nås via 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare:

SACO Per Hosinsky

OFR/S Niklas Karlsson

SEKO Matz Felix

OFR/O Johan Nestvall-Boo

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats. -------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb