IT-arkitekt – Senior mjukvaruarkitekt

5 dagar kvar

Plats
Göteborg (Kommun), Västra Götaland
Annonserat
den 13 januari 2022
Stängs
den 26 januari 2022
Kategori
It-arkitekt
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering, Systemutveckling

 

Var med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare varje dag. Med ansvar för drift, support, förvaltning och utveckling av IT-stöden som används i VGR:s verksamheter är vi med och skapar förutsättningar för en fungerande vård. Nu söker vi en erfaren mjukvaruarkitekt som vill vara med och utveckla appar i ett nytt utvecklingsteam inom Koncernstab Digitalisering på VGR.

Ditt uppdrag
Som senior IT-arkitekt/mjukvaruarkitekt hos oss kommer du ingå ett team av utvecklare och mjukvaruarkitekter med ett nära samarbeta med andra arkitekturdiscipliner som till exempel lösningsarkitektur, integration och infrastruktur. Du kommer att ansvara för arkitekturarbete i ett eller flera projekt inom mjukvaruutveckling och ta fram systemövergripande design, utarbeta lösningsförslag för integration och systemkonsolidering. I rollen medverkar man även till vidareutveckling och metodarbete inom arkitekturområdet och du arbetar primärt med regionövergripanande utvecklingsprojekt men kan även komma att bidra med arkitekturkompetens vid upphandlingar samt vid möte med leverantörer och verksamhetsrepresentanter.

Hos oss får du möjligheten att
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället där du med dina insatser bidrar till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”, samtidigt som du får ett intressant arbetsinnehåll. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa.

Hos oss blir du en del i ett av Sveriges största förändringsprojekt inom digitalisering av vården, FVM -Framtidens vårdinformationsmiljö där stora delar av vårdens IT-system ersätts med en ny modern och gemensam vårdinformationsmiljö. Det blir en spännande och utmanande resa de kommande åren och vi kommer att behöva din kompetens och ditt engagemang.


Du bidrar med din kompetens och erfarenhet

För tjänsten som it-arkitekt/mjukvaruarkitekt har du relevant högskoleutbildning och minst tre års erfarenhet som mjukvaruarkitekt i komplexa utvecklingsprojekt baserade på modern mjukvaruutveckling. Du har även erfarenhet av analys och designval gällande teknikstack, mjukvaruarkitektur, byggmiljö och utvecklingsprocess samt en stark analytisk och konceptuell förmåga att identifiera, strukturera och dokumentera funktionella och icke funktionella krav.  Vi söker dig som har en mycket god samarbetsförmåga och gärna delar med dig av din kunskap samt har förmåga att agera ledare och mentor för ett eller flera utvecklingsteam. Du arbetar effektivt både i grupp och självständigt och har konsultmässigt förhållningssätt samt en genuin passion för mjukvaruarkitektur, lösningsmönster, modern teknik och utvecklingsmetodik.

Uppgifter

 • att strukturera och designa mjukvaror så att de uppfyller både funktionella krav och de olika it-arkitekturkrav som ställs på systemen
 • att realiserade komponenter inom t. ex ett projekt, både ramverk- och verksamhetskomponenter, kan återanvändas och återföras till lösningsarkitekturen.
 • att mjukvaran är möjlig att installera, uppgradera, förvalta och övervaka
 • att ta fram är arkitektbeskrivningar, datamodeller, processmodeller, rekommendationer för designmönster samt beskrivning av tänkt livscykel och förvaltning.

Kompetens

 • Kunskaper i modellering
 • Design- och konstruktionsmönster
 • God kunskap inom programvaruutveckling
 • God erfarenhet av någon av de ledande plattformarna, .NET eller Java, eller på någon specifik produkt
 • Mycket god teknisk kunskap i de tekniker som används inom mjukvara
 • Meriterande är om du har god kännedom och förståelse för designmönster inom integration och infrastrukturella frågeställningar.

Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska och som person är du nyfiken, initiativrik och öppen.

Det är viktigt för oss att du har en helhetssyn samt att du står bakom och arbetar utifrån vår värdegrund: 

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling. 

Övrigt 
Läs mer om våra förmåner här!

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100

Ort: Mölndal

Län: Västra Götalands län

Land: Sverige

Referensnummer: 2022/231

Kontakt: Annelie Ehrenborg, 076-940 27 98

Facklig företrädare: Vision: Jeanette Hansson, jeanette.e.hansson@vgregion.se
Akavia: Stig Holmlund, stig.holmlund@vgregion.se
Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, yvonne.ei.jagersjo@vgregion.se

Publicerad: 12 januari 2022

Sista ansökningsdag: 26 januari 2022

Liknande jobb

Liknande jobb