Polismyndigheten

Trainee - Uppdragsledare, Stockholm

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholms län
Annonserat
den 13 december 2021
Stängs
den 24 januari 2022
Ref:
C70640/2021
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Arbetsplatsbeskrivning

Kan du utveckla appar som gör livet enklare? Kan du skapa effektiva AI-lösningar? Kan du hitta teknikens svaga punkter?

Då kan du vara med och göra skillnad på riktigt!

Om traineeprogrammet

Den 1 september 2022 är startdatum för dig som blir antagen till traineeprogrammet inom Polisens och Säkerhetspolisens IT-avdelningar! Du kommer från start att vara anställd antingen på Polismyndigheten eller Säkerhetspolisen. Traineeprogrammet pågår på heltid de första sex månaderna - därefter fortsätter din anställning på den IT-avdelning där du blivit anställd. Vissa delar i traineeprogrammet kommer att utföras gemensamt och vissa delar sker på respektive myndighet.

Syftet med traineeprogramet är att erbjuda dig en bra introduktion och en bred kunskap, dels om den IT-avdelning där du blir placerad, men även om båda myndigheternas verksamheter. Traineeprogrammet har som mål att stötta din fortsatta personliga utveckling och yrkesmässiga karriär. Du får även en god möjlighet att börja bygga upp ditt personliga nätverk då du under traineeperioden skapar många värdefulla kontakter.

Under dessa sex månader varvar vi praktik, studiebesök och utbildning både internt och externt. Resor inom Sverige förekommer i tjänsten.

Som anställd på Polismyndighetens IT-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag - dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 34 000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Rollen som Uppdragsledare
Som uppdragsledare i gruppen leveranskoordinering leder du team med utvecklare, arkitekter och teknikspecialister för att leverera IT-infrastruktur och plattformslösningar för polisens utvecklingsteam. Du jobbar med att öka leveransförmåga ur både ett operativt och strategiskt perspektiv i syfte att bidra till en modern IT-organisation, en effektivare svensk polis och ett tryggare Sverige.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
  • En examen inom IT/Data eller organisation/ledarskap från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola, examen ska vara klar senast 1 september 2022 och examen får vara högst två år gammal när du ansöker.
  • Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift

  • Meriterande

    Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har kunskaper inom ett eller flera områden nedan;
  • En ingenjörsexamen från en minst fem år lång utbildning på universitet/högskola
  • Haft ledande roller inom tidigare jobb, studentliv eller annat engagemang
  • Agila arbetsätt eller lean metodik.

I ditt CV och/eller personliga brev ber vi dig beskriva hur du möter våra meriterande kvalifikationer samt motiverar varför du söker till Polismyndigheten och IT-avdelningens traineeprogram. Om du söker flera traineeroller önskar vi även att du rangordnar dina val i ditt personliga brev.
Personliga egenskaper

Vi söker lagspelare med god analytisk förmåga och en drivkraft att utvecklas. Som person gillar du att vara mitt i smeten och trivs utmärkt i att vara den som driver arbete framåt tillsammans med andra. Du har ett intresse för att lösa problematik som uppstår i gränslandet mellan teknik och människa. Du har ett strukturerat angreppssätt till problemlösning och en god kommunikativ förmåga

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Ann-Charlotte Hanqvist Handläggare 010-56 39493 student.it-avdelningen@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, tfn 114 14 Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10 Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Övrig information
Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Den 1 september 2022

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 23 januari 2021. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb