Applikations-tekniker till SEB Trading i Stockholm

Rekryterare
Ada Digital
Plats
Stockholms län, Stockholm
Lön
Fast lön
Annonserat
den 13 januari 2022
Stängs
den 12 februari 2022
Ref:
86A3AF41-5CCF-429E-9DDD-657DD5C723CB
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du som applikationstekniker göra skillnad för vår IT-miljö inom Trading med höga krav på säkerhet och tillgänglighet?

Tradingbranschen är i förändring där IT är möjliggörare för framtidens finansiella handel. Som applikations-tekniker på SEB skapar du morgondagens tekniska lösningar! Hos oss får du ett viktigt uppdrag där din passion för både teknik och människor kommer till sin rätt.

OM JOBBET

Rollen som applikationstekniker passar dig som trivs bra av att lösa komplexa problem, hjälpa andra och kan hantera en snabbrörlig miljö. Du tillhör området Front Office som är centralt för all SEBs handel av finansiella tillgångar (aktier, börshandlade derivat) mot alla segmenten - mellan privata investerare och institutionella investerare. Vi ansvarar i huvudsak för två tradingapplikationer som möjliggör handel på många utav världens marknader. Vårt område är högt prioriterat inom banken och affärskritiskt vilket ställer krav på dig i din roll som tekniker. Våra tekniska system är skrivna i Java och C++, med många integrationer och höga prestandakrav.

Du kommer bland annat:
  • Få en varierad vardag som bjuder på både tekniska utmaningar och problemlösning.
  • Supportera vår trading-desk och andra stakeholders inom SEB.
  • Jobba tillsammans med externa partners.
  • Löpande ansvara för att applikationerna fungerar.
  • Ansvara för underhåll, konfiguration, felsökning och systemintegration.

VI ERBJUDER DIG
  • En snabbrörlig och utvecklande miljö inom en av Sveriges största aktörer inom aktiehandel.
  • En uppskattad roll med mycket problemlösning där du för möjlighet att använda din kreativitet för att hitta nya vägar framåt.
  • Ett team med högt engagemang, nyfikenhet och gemenskap.


DITT TEAM
Närmaste teamet består av sju kollegor som jobbar som utvecklare, tekniker och support. Ni jobbar agilt enligt SAFe med 2 veckors sprintar tillsammans med produktägare i nära anslutning till affären. Inom teamet finns en hög teknisk kompetens och en nyfikenhet av både tradingområdet, människor och sätt att lösa problem. Vi har en stark gemenskap och gillar att lära av varandra! Vi sitter på det nya kontoret i Arenastaden, Solna och jobbar både på plats och hemifrån utifrån teamets behov.

VEM ÄR DU?

För att trivas i den här rollen söker vi dig med stort intresse för problemlösning, att hjälpa andra och att teknik. Då vi jobbar nära i teamet och direkt mot användare så värderar vi även din kommunikativa förmåga. Du behöver vara lösningsorienterad och känna ett ägandeskap för de uppgifter som uppstår.

Vår tekniska miljö är komplex där många delar samspelar för att vår IT-miljö ska fungera problemfritt. Du kan komma från flera bakgrunder för att passa in i rollen men vi ser gärna att din kunskap omfattar helhetslösningar - från operations, nätverk, säkerhet och utveckling. Vi ser att du har god förståelse för programmering med Java eller C++, kan läsa systemloggar, felsöka och generera lösningar. Det är meriterande om du har erfarenhet av tradingbranschen sedan tidigare. Du behöver ha jobbat i en miljö där du supporterar och hjälper användare och förstår vikten av service och kvalitet. Svenska är meriterande, men inget krav för att passa i rollen. Vill du vara med och förändra tradingmarknaden är du välkommen till oss!

LÄS MER OM HUR DET ÄR ATT ARBETA PÅ SEB

www.sebgroup.com/career

INTRESSERAD?
I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Liknande jobb

Liknande jobb