Vill du driva IT-branschen mot en cirkulär och fossilfri framtid?

Rekryterare
Atea
Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 januari 2022
Stängs
den 13 februari 2022
Ref:
148427
Kategori
Drift & System
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Brinner du för att accelerera hållbarhet genom partnerskap? Vill du jobba på en hållbarhetsavdelning med mandat, låga trösklar och stort engagemang? Just nu söker vi dig som vill jobba som Stakeholder Engagement Lead, med fokus på att driva IT-branschen mot en cirkulär och fossilfri framtid.

Du kommer hjälpa till att skala upp Ateas positiva inverkan genom att:
  • Driva vårt strategiska samarbete med Responsible Business Alliance
  • Vidareutveckla vårt samarbete med branschens ledande varumärken mot gemensamma konkreta hållbarhetsmål
  • Agera bollplank till Nordens mest tongivande IT-köpare inom ramen för våra initiativ
  • Representera Atea inom andra branschsamarbeten i Sverige och internationellt


Vi erbjuder dig en roll med både bredd och höjd och som person ser vi framför oss att du:
  • Har en utvecklad problemlösningsförmåga
  • Har en förmåga att engagera och drivs av att omsätta planer i verklighet
  • Är en lagspelare med stark samarbetsförmåga
  • Har en naturlig fallenhet för att se helhetsbilden


Du har gjort det här förut och kan påvisa att du har drivit olika intressenter mot gemensamma mål, gärna inom organisationer som jobbar internationellt. Rollen kräver att du har en relevant högskole-/universitetsutbildning, några års erfarenhet av hållbarhets- och samhällsfrågor samtär flytande i engelska i såväl tal som skrift. Vi ser det som meriterande att du även kan ett annat nordiskt språk.

Din roll i laget

De globala utmaningar vi står inför kräver en djärv vision, tydliga åtaganden och meningsfulla handlingar. IT kommer att spela en viktig roll för världens hållbara transformation. Som den största IT-leverantören i Norden har vi ett ansvar att driva övergången till en hållbar och cirkulär IT-bransch och en klimatneutral framtid genom IT.

Atea Sveriges hållbarhetsavdelning har i uppdrag att driva såväl den interna transitionen av Ateas verksamhet som den hållbara utvecklingen av hela IT branschen genom vår position i ekosystemet. Det är just denna utveckling av ekosystemet du primärt kommer att bidra till. Teamet består av sex specialister som jobbar i tätt samarbete med kollegorna både inom Atea Sverige och koncernens övriga länder för att utföra den koncerngemensamma hållbarhetsstrategin.

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vill du bli en del av Atea?

Har du frågor om tjänstens innehåll eller hur det är att arbeta på Atea är du välkommen att kontakta Chiara Selvetti, chef Hållbarhet via chiara.selvetti @atea.se .För att vi ska kunna ta del av dina kvalifikationer behöver vi ditt CV samt svar på två frågor som vi ser som centrala för att lyckas i tjänsten.Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.Den här rekryteringsprocessen hanteras av oss påAtea och vi undanber oss därför alla samtal och eventuella förslag från rekryterings- och bemanningsföretag. Som en del i Ateas rekryteringsprocess ingår bakgrundskontroll av slutkandidat. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Varmt välkommen med din ansökan!