Account Manager

Rekryterare
Atea
Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 januari 2022
Stängs
den 20 februari 2022
Ref:
148429
Kategori
Drift & System, Krav
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Den privata B2B-marknaden har identifierats av Atea som avgörande för vår tillväxt och är ett uttalat fokusområde för hela Atea koncernen. Detta tycker jag är oerhört spännande och det betyder att jag behöver rätt personer med mig på resan. Tillsammans med mig och teamet kommer vi ta oss an både befintliga och nya kunder som verkar inom alla branscher, med sitt säte i vår huvudstad och med 200-3000 anställda.

Jag heter Carl-Johan Berqqvist och är försäljningschef på Atea och mitt teams uppdrag är att stärka Ateas position på den privata marknaden. Därför är jag på jakt efter just dig som vill ta en plats i mitt team och tillsammans med oss leda våra kunder i deras digitala utveckling. Hos mig kommer du få stort ansvar från start och du kommer förväntas ta egna initiativ och bidra till teamet. Mitt team ses av organisationen som ett härligt, heterogent, engagerat och vinnande lag. Där mitt fokus som ledare är att coacha för din utveckling och kunskapsdelning inom vårt team där det är fritt att bidra stort som smått, "laget före jaget"!

För att lyckas med Account Management på Atea behöver jag dig som vill ta stort ansvar från dag ett. Som ett komplement till vår on-boardingprocess och utbildning ser jag att du med din erfarenhet genom försäljning inom B2B har metoder och arbetssätt som du kan ta med dig till oss och snabbt bli produktiv.Vi arbetar med kunder som uppskattar att bli utmanade och där vi förväntas ta en position som är nytänkande och där vi stöttar och utmanar i kundens strategiska förflyttning.

Din roll på Atea
Som Account Manager på Atea kommer du ansvara för några av våra viktigaste kunder där du med hjälp av våra mycket kompetenta kollegor i form av specialistsäljare, lösningsarkitekter, konsulter och erbjudandeansvarig spelar rätt lag i konstellationen "kundteam". En mycket viktig del i rollen är att definiera en strategi för respektive kund för att sedan leda, orkestrera och inspirera dinakundteam och tillsammans med dom leverera på uppsatt strategi.

Du ansvarar för säljprocessen som bland annat innebär att initiera kontakt och genom kontinuerliga kundbesök skapa nya kundrelationer och affärer samt utveckla dessa i enlighet med Ateas erbjudande.Dina kunder är både nationella och internationella koncerner och dina kundkontakter sker fysiskt i Stockholm eller digitalt via Teams.I rollen som Account Manager kommer du arbeta proaktivt medförsäljning av Ateas produkt och tjänsteutbud, så somkonsult- och driftstjänster,digitaliseringochverksamhetsutveckling till medelstora och stora företag. Du kommer attsäkerställa och utveckla din försäljningsbudget fördelad över Ateas tre affärsområden, Information Management, DigitalWorkplaceoch HybridPlatforms.

Vad söker jag hos dig?
Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som Account Manager ser jag att du är en person som tar personligt ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare dina säljprocesser. Är motiverad och jobbfokuserad och söker aktivt utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Du har en förmåga att tänkastrategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta.En annan egenskap som jag ser som viktig för rollen är att kunna vara ihärdig, att du förblir motiverad och effektiv trots bakslag och besvikelser. Arbetar tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda.Förmåganatt ta reda på vilka värden som driver respektive kund, vilkautmaningar det ger och utifrån det och våra kompetenser identifiera och förankra affärer.

Du förstår vilka värden som driver kunden och kan därigenom identifiera och driva affärer utifrån kundens utmaningar och Ateas förmågor. Med din tidigare arbetslivserfarenhet så bidrar du till en god insikt och förståelse av olika verksamheter. Du är verbalt välformulerad i affärsdialoger, du har vana av och känner dig komfortabel att driva affärer och kommunikation med C-level (CIO/CDO, CFO, CEO).

För att lyckas i tjänsten somAccount Manager säljareska du ha följande kunskaper:
  • Erfarenhet av strategisk försäljning B2B av tjänster och lösningar.
  • Erfarenhet att jobba med större och internationella kunder.
  • Mycket god vana inom Microsoft 365 med tillhörande applikationer.
  • Behärskar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift.

För att lyckas i tjänsten somAccount Manager säljareär det meriterande om du har följande kunskaper:
  • Akademisk utbildning, högskole- eller universitetsexamen, ellermotsvarande.
  • Besitter egenskaper och har erfarenhet för att kunna ingå och förhandla avtal.
  • Erfarenhet av CRM system i ditt arbete,t.ex.Microsoft Dynamics.
  • Tidigare erfarenhet av att leda andra och/eller projekt.

Vårt erbjudande till dig

Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör avinformationsteknologioch tillhörande tjänster.Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Vill du bli en del av mitt framgångsrika team?

Har du frågor om tjänstens innehåll eller hur det är att arbeta på Ateaär du välkommen att kontaktamig på Carl-Johan.Bergqvist@atea.se Jag kommer att hantera ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald som tillför verksamheten.Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb